Αρθρογραφία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 47     Σελίδα 1/3   Επόμενα »
 
     
 
 
Μνημονιακές δεσμεύσεις: Τίποτα δεν χρειάζεται να καταγγελθεί, όλα μπορούν να καταργηθούν
Ημ/νια: 08/06/2012 - Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου ΔΠΘ
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον από τη διάσωση του ευρώ
Ημ/νια: 30/11/2011 -
Πρώτη δημοσίευση της συνέντευξης στο γερμανικό περιοδικό «Marx21» (www.marx21.de) το οποίο δραστηριοποιείται μέσα στο Die Linke (Αριστερά) της Γερμανίας. Η συνέντευξη θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση του Coalition of Resistance στη Βρετανία.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ούτε λύση στο Χρέος, ούτε «σωτηρία» στο Ευρώ δίνουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Ημ/νια: 21/11/2011 - Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η άμεση αναστολή της πληρωμής του χρέους, ένα ζήτημα επιβίωσης για την Ελλάδα
Ημ/νια: 18/11/2011 - Αρθρο Των RENAUD VIVIEN και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ (CADTM)*
Μετά την απόσυρση του σχεδίου δημοψηφίσματος κάτω από την πίεση των πιστωτών της Ελλάδας, σχηματίστηκε στην Ελλάδα μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Παγιδευμένοι στο ευρωπαϊκό περιθώριο
Ημ/νια: 06/10/2011 - του Andy Robinson Από το περιοδικό The Nation, 7/9/ 2011
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Διδάγματα από την Αργεντινή για την Ελλάδα
Ημ/νια: 19/09/2011 - του Κλάουντιο Κατς*
Η φωτιά που άναψαν οι Έλληνες εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και θα καθορίσει ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης. Τις εξελίξεις αυτές τις παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Λατινική Αμερική. Πολύ λίγα νέα αναμένονται με τόσες ελπίδες όσο μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Στο δρόμο της Αργεντινής
Ημ/νια: 14/09/2011 - Του Κώστα Λαπαβίτσα
Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη χώρα πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ο Δήμος Ζωγράφου και το παράνομο χρέος. Η Ελλάδα σε κρίση: Το σπίτι των ανατελλουσών αποπληρωμών
Ημ/νια: 09/09/2011 - του Aditya Chakrabortty από την guardian.co.uk, Αύγουστος 2011
Μία εγκαταλελειμμένη έπαυλη του 19ου αι. έχει μετατραπεί σε κτίριο-σύμβολο των αμφιβόλου κύρους συμφωνιών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία: γιατί οι συμφωνίες με την Τρόικα είναι απεχθείς;
Ημ/νια: 22/08/2011 - των Renaud Vivien, Eric Toussaint
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Πίσω από το προσωπείο των τραπεζιτών
Ημ/νια: 09/09/2011 - του Nick Dearden για το Red Pepper
Στα πλαίσια μίας ακόμα οικονομικής κρίσης, ο έλεγχος του χρέους θα μπορούσε να προσφέρει μία διέξοδο στην αντιμετώπιση της ισχύος του μεγάλου κεφαλαίου.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η πρώτη αναδιάρθρωση στο πρώτο προτεκτοράτο του ευρώ
Ημ/νια: 02/08/2011 - του Κώστα Παπουλή
Συνέβη τελικά αυτό που η «ελληνική» κυβέρνηση, δήλωνε συνεχώς ότι δεν θα συμβεί…., μια αναδιάρθρωση χρέους, με πρωτοβουλία βέβαια (και σύμφωνα με τα συμφέροντα) του δανειστή. Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι η πλήρης απουσία ελληνικής πρότασης και παρουσίας, κατά την διάρκεια των «διαπραγματεύσεων». Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα, έχει απωλέσει κάθε έννοια εθνικής αυτοτέλειας και κυριαρχίας. Ουσιαστικά, όμως, με την αποδοχή της συνθήκης του Μάαστριχτ, και την είσοδο της στο ευρώ, η πατρίδα μας θυσίασε όλα τα σταθεροποιητικά εργαλεία της οικονομικής πολιτικής της, χάριν της φενάκης της Ελλάδας που, επειδή εισέρχεται στο «κλαμπ των ισχυρών», θα γίνει και η ίδια ισχυρή.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ultimately the problem of the debt is a political problem
Ημ/νια: 02/08/2011 - 1 August by George Katrougalos
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Nada pode ser ganho pelo simples voto de 4 em 4 anos
Ημ/νια: 29/07/2011 - Sofia Sakorafa
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μονόδρομος η αθέτηση πληρωμών
Ημ/νια: 26/07/2011 - άρθρο του Κ. Λαπαβίτσα στην εφημερίδα ΄΄Μακεδονία΄΄
Πολύ σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών την περασμένη Πέμπτη, θεωρεί ο καθηγητής Οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας, το γεγονός ότι έγινε δεκτό και από την ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση πως το χρέος δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετείται ως έχει.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Λιτότητα και νέα βάρη φέρνει η αναδιάρθρωση του χρέους!
Ημ/νια: 22/07/2011 -
Σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στρέφεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη 21 Ιούλη. Η ίδια αυτή συζήτηση αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου και όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους καθώς, παρότι μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, παρότι έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρότι η φτώχεια και η ανεργία εκτοξεύθηκαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου, η πολυπόθητη επιστροφή στις αγορές δεν επετεύχθη, ούτε πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί. Οι κυβερνητικές ζητωκραυγές για σωτηρία δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η χρεοκοπία δεν έπαψε να είναι προ των πυλών. Απλώς, μετατέθηκε για το μέλλον. Και Μνημόνιο και χρεοκοπία, λοιπόν είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αυτοί που μέχρι πρόσφατα έθεταν το εκβιαστικό δίλημμα «Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία»!
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Suspending public debt repayments by legal means
Ημ/νια: 18/07/2011 - Cécile Lamarque and Renaud Vivien (CADTM)
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μεταρρυθμίζοντας την κόλαση ή η κόλαση της μεταρρύθμισης
Ημ/νια: 02/07/2011 - της Νάντιας Βαλαβάνη
Από το μπούνκερ του Συντάγματος… Τετάρτη, ώρα 3.00 μεσημεριανή, μετρό Συντάγματος. Αποβάθρες-θάλαμοι αερίων. Εκατοντάδες καθιστοί κι άλλοι τόσοι όρθιοι περιμένουν να επιστρέψουνε στην επιφάνεια. Παιδιά ψεκάζουνε τα πρόσωπα των γύρω με Maalox. Με τραβάει ένα χέρι: Ο Σταύρος, φοιτητής, που εδώ κι ένα μήνα κρατάει στο Σύνταγμα μαζί με τις «κυρίες» και το Μιχάλη (όλοι εθελοντές, πρωτοήρθαν σε επαφή με την ΕΛΕ, την Πρωτοβουλία για Λογιστικό Έλεγχο επί του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, αρχές Μαίου μέσα απ’ το Διεθνές Συνέδριο για το Χρέος στην Αθήνα) το τραπεζάκι για υπογραφές. Στο πάτωμα καθιστή μια από τις «κυρίες», με μάσκα. Στις 15 Ιουνίου στην Πλατεία μια εικόνα εκπληκτική: ο Σταύρος όρθιος, δύο «κυρίες» μασκοφόρες καθιστές, και μπρος από το τραπεζάκι μια μικρή ουρά με μάσκες περιμένει υπομονετικά: να υπογράψουν για έλεγχο του χρέους, μες στα χημικά… Ηλεκτρονικά και χειρόγραφα, μέχρι σήμερα 60.000 υπογραφές. Μετρό, 29-06-2011: Το παρελθόν συναντά το μέλλον. Eικόνες Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου. Welcome σε μελλοντολογική ταινία καταστροφής του Κάρπεντερ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Κέντρο ενάντια σε Περιφέρεια στην ΕΕ
Ημ/νια: 22/06/2011 - του Eric Toussaint
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Greece, the serf of Europe
Ημ/νια: 20/06/2011 - Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung Frankfurt, 17 June 2011
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Germany and France Move Closer in Euro Issue
Ημ/νια: 20/06/2011 - Der Spiegel 17/6
» Aναλυτικά
 
 
Έκκληση για συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους

Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος...
Διαβάστε την έκκληση »
Ποιοί είμαστε
 
Η πρόταση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους πρωτοδιατυπώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων – Πανεπιστημιακών ενάντια στο ΔΝΤ το καλοκαίρι του 2010. Ειδικότερα, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Κώστα Λαπαβίτσα. Τα πρώτα πρακτικά βήματα για την Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2010 από το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης. [...]

Διαβάστε αναλυτικά »
 
 
Tweets about #ele_gr
 
 
  Αρθρογραφία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 47     Σελίδα 1/3   Επόμενα »

Επικοινωνία:
info@elegr.gr

 
Designed by BitsnBytes - Powered by Byte2