Ημ/νια: 18/03/2015 - Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας, σχετικά με την σύσταση ΕΛΕ από το κοινοβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕ

Χαιρετίζουμε, ως Πρωτοβουλία πολιτών ΕΛΕ, την απόφαση της Προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που ανακοινώθηκε χθες.

Ευχόμαστε πράγματι η νεοσυσταθείσα επιτροπή να αποδείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος -αν όχι όλο- του δημοσίου χρέους, το οποίο σήμερα ανέρχεται, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, γύρω στα 324 δις ευρώ, είναι απεχθές και παράνομο. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση της Πρωτοβουλίας μας, που αναπτύχθηκε μέσα από τα κινήματα, είναι η συγκεκριμένη επιτροπή να μην πάρει την μορφή μίας ακόμα επιτροπής ειδικών σοφών, αλλά να είναι ανοιχτή στη κοινωνία. "Χρέος" άλλωστε της επιτροπής απέναντι στον ελληνικό λαό είναι να ρίξει άπλετο φως στα αίτια διόγκωσης του δημοσίου χρέους μέσα από την έρευνα περιπτώσεων, όπως ο δανεισμός από την Τρόικα στο 78% του δημοσίου χρέους, η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα εξοπλιστικά προγράμματα κ.ά. και να αποτελέσει μια εργαλειοθήκη επιχειρημάτων που μεταξύ άλλων θα εξοπλίσει τον λαό με τα κατάλληλα εφόδια για να συνεχίσει να παλεύει μέχρι να ανακτήσει την αξιοπρέπεια που του στέρησαν.

Ως μέλη της Πρωτοβουλίας για σύσταση Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, θα εργαστούμε με πείσμα και συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ακριβώς κάναμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με απώτερο σκοπό την διαγραφή του.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2015
Μέλη της Πρωτοβουλίας για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου


Επικοινωνία:
info@elegr.gr

 
 
Έκκληση για συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους

Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος...
Διαβάστε την έκκληση »
Ποιοί είμαστε
 
Η πρόταση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους πρωτοδιατυπώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων – Πανεπιστημιακών ενάντια στο ΔΝΤ το καλοκαίρι του 2010. Ειδικότερα, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Κώστα Λαπαβίτσα. Τα πρώτα πρακτικά βήματα για την Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2010 από το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης. [...]

Διαβάστε αναλυτικά »
 
 
Tweets about #ele_gr
 
 
Designed by BitsnBytes - Powered by Byte2